torsdag 30 oktober 2008

Äntligen igång igen

Eftersom jag varit småkrasslig större delen av september och oktober verkar det som att jag kan komma igång igen nu... Peppar, peppar...

I tisdags blev det ett kortare löppass och idag kom rullskidorna ut igen för första gången på länge. Kände att det nog var dags för underställ nu egentligen. Man rör ju inte benen på samma sätt när man åker rullskidor som när man springer så insidan av låren blev riktigt kalla under passet. Men det var kul även om det också känns i triceps och rygg, och delvis i mage, nu efteråt.





Mina skidor - Swenor Finstep

I övrigt så planerar jag att lägga upp träningen såhär under höst och vinter:
2 pass löpning i veckan
1 pass annan träning i veckan

Den andra träningen kan vara något av följande:
Rullskidor
Cykling (inte så troligt eftersom det är kallt)
Simning (har precis köpt ett 15 -kort på Valhalla)
Gymträning (har vunnit ett 10-kort på Sportlife)

Hoppas det går att hålla i detta, så lär jag ju vara ganska bra tränad till våren tycker jag.

onsdag 29 oktober 2008

Höstlöpning

Hösten är här. Det är ett faktum. När jag vaknar på morgonen så visar termometern bara några enstaka grader och mitt på dagen får man vara glad om 10-gradersstrecket passeras.

Men det är inte enbart dåligt med hösten. Det bra-iga med hösten är att det är frisk luft som känns mer syrerik än den varma luften man andas in på sommaren, och färgerna i naturen är helt fantastiska nu när löven börjar släppa från träden. För att inte tala om naturens alla dofter...

Igår kom jag i alla fall igång med lite löpning efter ett uppehåll (igen) p.g.a. snuva och halsont. Kände av halsen lite efter passet, men inte så farligt och idag är det borta. Tänkte ändå starta upp försiktigt så imorgon blir det antingen rullskidor eller simning och sedan förhoppningsvis ytterligare ett löppass i helgen.

onsdag 22 oktober 2008

Snyft, inget marathon

Det var länge sedan jag skrev nu igen, men här kommer en uppdatering.

Vaknade den 11/10 med världens halsont! Springa maraton med halsont kändes inte så bra så jag deppade hela dagen istället. Den enda glädjen var väl att det regnade och blåste ganska ordentligt så det var ju inte världens bästa löparväder.

Funderar på Luciamarathon i Bovallstrand den 13/12 men det återstår att se.

torsdag 9 oktober 2008

Snart är det dags. MARATHON!

Oj, det var länge sedan jag skrev ett inlägg...

Har varit lite sjuk och sedan lite mer sjuk men nu är jag frisk. Har gjort två kortare men ganska intensiva träningspass för att känna på formen efter sjukdomen och det verkar helt ok.

Hade ju helt klart varit bättre om jag inte hade blivit sjuk, jag tror att jag förlorade 2 veckors träning på det men nu är det som det är och jag hoppas att jag var tillräckligt grundtränad innan för att inte tappa allt för mycket på detta bortfall.

Målet till på lördag, för det är då det smäller, är att komma under 6 min/km vilket i tid blir 4:13:10 har jag för mig. Drömmålet är väl under 4 timmar men det tror jag inte är realistiskt. Lyckades ju uppfylla mitt mål med råge i Midnattsloppet men på Göteborgsvarvet gick det sådär.

Nåja, nu ska jag väl försöka få i mig lite mer kolhydrater så får vi se hur det går.

Resultaten, om ni vill kolla upp mig, kommer väl på http://www.solvikingarna.se efter loppet och jag har startnummer 12. Annars kommer jag att redogöra för loppet i detalj här i bloggen på måndag antagligen, eller eventuellt lite senare.

Håll tummarna!

lördag 27 september 2008

Snuva och löpbrist

Nu har min snuva hängt i i en dryg vecka, nästan två kanske. Och eftersom jag har Göteborg Marathon om bara 2 veckor så tänkte jag inte testa min lycka och ge mig ut förrän jag känner mig nästan helt bra. Idag på morgonen har det känts lite bättre så med lite tur så kanske det kan bli en liten runda ikväll. Det vore skönt, om inte annat så bara för att få testa formen.

Hoppas...

I övrigt så har jag början skriva en bok. Arbetstiteln är "Vägen till maraton" och den kommer att beskriva min väg från en kille som knappt idrottade eller tränade alls till en ung man i sina bästa år som genomför sitt första maratonlopp. Än så länge har jag bara kommit några få sidor men fler lär det bli. Sedan vet jag inte om jag ska skicka manuset till ett förlag eller om jag ska ge ut boken själv. Hittade häromdagen en sajt - www.vulkan.se - där man kan ge ut pocketböcker helt själv utan kostnad. Verkar hur coolt och lätt som helst. Nackdelen är väl att bokhandlar m.m. inte kan sälja vidare boken om man gör på det sättet, men vi får se som sagt.

Nu ska jag i alla fall börja skriva ett nytt kapitel. Det kanske kommer smakprov ur boken här vad det lider och ni kan ju vara säkra på att jag kommer göra reklam för min bok här när den väl är klar.

fredag 19 september 2008

Testpass efter snuva

Efter Lindholmenstafetten lyckades jag bli snuvig. I övrigt så kände jag mig frisk men näsan bara rann och rann. Tristess!

Borde kanske ha funkat att träna ändå men för säkerhets skull så avstod jag.

Igår gav jag mig i alla fall av på ett kort (5 km) pass för att känna på det och nu är jag nog nästan helt återställd. Blev i alla fall inte sämre och det var väl bra det! Ska ta en lite längre tur på måndag för nu i helgen blir det ingen tid till träning tyvärr då mina föräldrar kommer och hälsar på.

fredag 12 september 2008

Lindholmenstafetten avklarad!

Igår var det dags för årets upplaga av Lindholmenstafetten. Från jobbet hade vi ett lag att ställa upp med och det gjorde vi också.

Klockan 1800 stod förste man på startlinjen och rusade iväg i ett jäkla tempo. Första 2,5 km avklarade på 10:35. Grymt bra! Sedan var det min tur och mitt mål var 11:15. Jag startade alldeles för snabbt men lyckades ändå hålla ganska bra tempo genom hela loppet och min sträcka klarades av på 11:10. MÅLET UPPNÅTT! Därefter kämpade de två resterande killarna på också och totaltiden för laget blev 47:17. Helt OK!

lagbild...

Placeringsmässigt hamnade vi på plats 60 av 80 i herrklassen och plats 85 av 215 totalt.

Nöjda är vi, speciellt över att ha vunnit varsin träningsväska innehållande bl.a. ett 10-kort på träning från SportLife vilket kommer utnyttjas skulle jag tro.

Nästa tävling ligger en månad fram i tiden och är drygt 16 gånger längre. Göteborg Marathon alltså!

tisdag 26 augusti 2008

Göteborg marathon nästa...

Så var man anmäld till Göteborg Marathon. Igår såg jag att anmälan hade öppnat och jag lyckades bli den allra första att anmäla mig över huvud taget. Betalningen är också gjord så nu är det bara träningen inför loppet som saknas.

Tänkte försöka få till en del långpass under den dryga månaden som är kvar innan loppet går men jag vet ju hur svårt det har varit att få till långpassen hittills så jag har väl inga jätteförhoppningar om att få till det, men man kan ju alltid hoppas.

Mitt mål på detta lopp är att komma över mållinjen och kunna notera en snittfart under 6 minuter per kilometer vilket i tid innebär 4:13:10 om jag minns rätt.

Hoppas ni alla som läser detta håller tummar och tår den 11/10 för att jag ska nå mitt mål. Det lär komma en hel del fler inlägg om detta lopp här i bloggen innan det är dags.

söndag 24 augusti 2008

Pers! PB! Rekord!

Gick och la mig trött men glad igår, men ändå var det svårt att somna. Är inte så van att springa så pass sent på kvällarna som 22:00 som var tidpunkten för starten igår. Eller egentligen 22:05 eftersom jag stod i startgrupp 2.

Hur gick det då? Som rubriken på inlägget kanske skvallrar om så gick det alldeles utmärkt.

Starten gick och visst var det trångt i början men inte alls lika illa som på Varvet. Efter lite löpning på trottoarer m.m. så började jag kunna löpa i mitt eget tempo efter ca 1 km. Och vilket tempo det var. Det gick fort, 4:40-4:50 min/km.

Började dock känna lite trötthet i kroppen efter 5-6 km men den släppte någon km senare och färden tillbaka in till Heden för målgång bara flöt på i ben och kropp! Orkade t.o.m. dra på en ganska ordentlig spurt de sista 300 metrarna!

Ett underbart lopp, bra bana,bra stämning. Synd bara att det gick så sent, men med det namnet kan det ju inte gå på eftermiddagen direkt.

Sluttiden blev 47:20 vilket ger en snittfart på 4:44 vilket är helt underbart!

5 av 5 toasters till Midnattsloppet!

onsdag 20 augusti 2008

Midnattsloppet närmar sig

På lördag är det dags för första upplagan av Midnattsloppet i Göteborg. Självklart står jag på startlinjen!! Klockan 22:05 startar jag i startgrupp 2 med startnummer 3051.

Det ska bli kul. Det var länge sedan jag sprang ett millopp och jag kommer (om jag inte blir skadad) att skala en hel del från mitt tidigare personliga rekord på sträckan från 2006 som är 56:47.

söndag 17 augusti 2008

Semestersammanfattning

Så var semestern slut för den här gången. Fyra underbara veckor har tagit slut och de har varit fyllda med träning, jobb på/omkring huset och naturligtvis en massa umgänge med familjen.

Så hur gick det då med träningen? Min önskan var ju att hinna med lite av varje och så har det kanske inte blivit riktigt, men det har i alla fall blivit en bra blandning av cykel och löpning.

Löpning: 6 pass på totalt 71,11 km - tid: 6:08:32 - snitt: 11,85 km & 1:01:25 per pass
Cykling: 5 pass på totalt 94,25 km - tid: 3:46:22 - snitt: 18,85 km & 0:45:16 per pass

Tycker att jag har hittat glädjen i att cykla som träning också under dessa veckor. Tidigare har jag känt att cykel inte ger mig nåt men nu känns det helt annorlunda, men det blir ju helt andra sträckor med cykeln än med löpningen, cyklade t.ex. 3 mil i lördags utan problem men att springa 3 mil som träning skulle jag inte ge min på vilken dag som helst.

Ja, ja, det är väl bara att hänga i med träningen nu i höst. Antaglingen ska jag försöka fortsätta med cyklingen under hösten med att kanske cykla snabbaste och kortaste vägen till jobbet och sedan ta en omväg hem, men vi får väl se vad som händer.

torsdag 24 juli 2008

Ultraveckan i Hallsberg

Sitter hemma och följer ultraveckan i Hallberg via nån halvbra webbkamera och lite statistik. Kan inte låta bli att förundras över löparna som ska springa i totalt 6 dygn och som i skrivande stund har sprungit i drygt 4 dygn. Leder för tillfället gör greken Yiannis Kouros med 557 km och han kommer väl antagligen att vinna hela tävlingen också.


Yiannis Kouros

Tänk att springa i 6 dygn... vilken cool grej! Själv har jag planer på att nästa år åtminstone starta i mitt första ultralopp men det blir antaligen ett 6-timmarslopp eller på sin höjd ett 12-timmarslopp. För att ens börja fundera på ett 6-dagars behöver man nog en hel del erfarenhet av sådana lite kortare tidslopp.

Än så länge så är marathon alldeles tillräckligt för mig och jag ser oerhört mycket fram emot Göteborg Marathon som kommer att gå i början av oktober. Har deltagit en gång tidigare men tog mig då inte i mål pga dåliga knän.
Semesterträningen går ännu inte sådär jättebra. Var ute på ett pass på nästan 14 km i måndags men sedan dess har det inte blivit nåt alls. Hoppas kunna komma ut imorgon dock...

fredag 18 juli 2008

Semestertider

Snart är det semester! Jippi!

Bara några timmar kvar tills jag loggar ut för sista gången på 4 veckor.

Semesterveckorna ska förhoppningsvis innehålla en hel del träning och jag hoppas få till det så att det blir löpning, cykel och rullskidor i alla fall. Kanske kan det bli en och annan längd i bassängen också med lite tur. I övrigt blir det nog en hel del slappande, någon kortare resa till släkt och/eller vänner, lite pula med huset och generellt umgänge med familjen.

Uppdaterandet av bloggen kanske inte blir sådär oerhört frekvent men nåt inlägg då och då ska man väl kunna få till... Titta in då och då om du vill hålla dig uppdaterad vad gäller mig.

torsdag 17 juli 2008

Rekordpass

Igår eftermiddag sprang jag Hälsans stig hemma. Det är en ganska kuperad slinga med blandat underlag på totalt 6,3 km. Senast jag sprang den var i slutet av februari och då fick jag 34:20 ungefär med efter passet igår hade jag lyckats trimma bort nästan 4 minuter från den tiden. Snittfarten blev 4:48 min/km vilket är nytt hastighetsrekord!

Distansrekordet lär väl ta lite längre tid att slå eftersom det för närvarande är 42,2 km (Sunne Marathon i maj 2008) men någongång kommer väl förhoppningsvis det också att ryka!

onsdag 16 juli 2008

En svensk klassiker

Har beslutat mig för att försöka fixa alla momenten i En Svensk Klassiker innan utgången av 2010. Jag vet inte om jag tänker ta alla under ett löpande år eller hoppa över nåt, men som planen ligger nu så börjar jag med Vätternrundan nästa år och kör sedan Vansbrosimningen och Lidingöloppet 2009 och Vasaloppet (eller Öppet Spår) 2010. Fixar jag det så fixar jag ju också en riktig Svensk Klassiker.

Började med cykelträningen igår igen efter ett långt cykeluppehåll. Blev inte mer än 10 km men någonstans måste man ju börja. Målet med Vättern kanske kan vara sub 12 timmar? Kanske är för högt ställt mål men jag börjar där så får vi se om målet revideras under tidens lopp.

Det är lurigt med cykelträning för man blir trött utan att egentligen bli svettig. Eller svetten början inte komma förrän man slutar cykla. Antar att det är fartvinden (för jag cyklar ju så snabbt) som kyler ner kroppen under passets gång.

Hoppas att semestern kan innehålla ett antal cykelpass och rullskidspass förutom de obligatoriska löppassen i alla fall, och med lite tur kanske jag kan komma igång med simningen också, vore kul att köra nåt pass simning då och då också.

torsdag 10 juli 2008

Biathlon

Igår körde jag min egen variant av biathlon... Först 4 km på rullskidor och sedan 2,5 km löpning i rask takt.

Anledningarna till den korta distansen på löpningen var två till antalet. Dels tidsbrist och dels för att testa mig själv på just den distansen. Den 9 september går Lindholmenstafetten av stapeln och vi ska se till att ha minst ett lag anmälda från jobbet. Det är en stafett på 4 sträckor om 2,5 km vardera och därför ville jag se vilken tid som kunde tänkas vara realistisk. Sluttiden blev 11:45 ungefär vilket jag skulle vilja pressa med 45 sekunder till loppet och det ska nog inte vara omöjligt med tanke på att jag precis innan kört rullskidor i 20 minuter. Ser lovande ut.

måndag 7 juli 2008

Brolöpning

Idag blev det en runda på knappt 16 km igen. Den startar vid jobbet, går över Göta Älv-bron, på Hisingssidan bort till Älvsborgsbron och sedan över den och tillbaka till jobbet på fastlandssidan.

Det var tredje gången jag sprang den rundan nu, och tidsförbättringen är enastående. Första gången - i slutet av april - tog det 1:31, förra gången - för två veckor sedan - 1:25 och idag 1:21. Vilken skillnad!!

fredag 4 juli 2008

Het löpning

Dagens träningspass blev ett helt vanligt distanspass på knappt 11 km. Startade vid jobbet och sprang längs med älven bort till Klippan (ungefär vid Jaegerdorffsmotet) och tillbaka igen.

Gick riktigt bra i början. Första 5 var avklarade på drygt 24 minuter, varav de första 2 med en snittfart på ca 4:40. Det var nog där problemet var, jag gick återigen ut för hårt. Måste lära mig att hålla igen lite i början.

Ja, ja, det blev i alla fall 10 kilometer till att registrera i dagboken för det ser svårt ut att få till ett pass i helgen. Kan eventuellt bli ett cykelpass men vi får väl se vad det blir av det. Familjen pockar på uppmärksamhet också...

I övrigt så ska det bli skönt med helg, kanske trycka några chips i kväll och grilla lite i helgen. Två veckor kvar till semester!!! DET BLIR SKÖNT!

torsdag 3 juli 2008

Bra snabbdistans

Igår sprang jag en av mina vanliga jobbrundor, med start utanför kontoret, mot Gullbergsvass och sedan över järnvägsbron till Hisingen och utmed älvstranden tillbaka till stan. Över Göta Älv-bron och tillbaka till kontoret. Ca 7 km.

Igår gick det hur bra som helst. 35:45 blev tiden har jag för mig vilket blev en snittfart på 4:58 vilket antagligen är den bästa snittfarten på den distansen hittills.

Det känns äntligen som om träningen börjar ge resultat både fartmässigt och uthållighetsmässigt. Senaste året har jag legat och harvat på snittfarter kring 5:20-5:30 men nu börjar farten komma. Kan man "beskylla" både långpass och intervallpass för denna förbättring kasnke. Det är väl troligt och i alla fall inte omöjligt. Har nog halkat in på rätt spår här, bara att hänga i!!

måndag 30 juni 2008

Äntligen intervallpass

Idag genomförde jag mitt första intervallpass!

Har länge planerat att jag ska testa på denna träningsform men det har liksom inte blivit av bara, men idag körde jag 4 x 1000 meter med upp- och nedjogg och joggvila mellan intervallerna. Intervalltiderna blev 4:28, 4:47, 4:47 och 4:45.

Av det kan man väl dra slutsatsen att jag gick ut lite väl hårt under den första intervallen, men det var ju ändå bara första gången.

Nästa gång ska jag nog sikta på längre upp- och nedjogg också, idag blev det bara ca 1 km på varje av dessa, det bör nog vara mer, kanske 2 km.

Men ganska kul var det, snabbt gick det och nu återstår bara att se om det ger resultat också!

tisdag 24 juni 2008

Redan resultat?

Efter förra veckans långpass har jag hunnit med ett pass på ca 4 km och ett på drygt 7 km och på båda dessa har jag fått riktigt bra tider. Kan det vara så att långpassets resultat redan visar sig? Snittfarten på dessa båda kortare pass hamnade på precis under resp. precis över 5 min/km och är ca 10-15 sek/km snabbare än vanligt.

Ska försöka hinna med ytterligare ett långpass den här veckan och se om det känns ändå bättre efter det. Hittills har det ju kanske blivit ett långpass i månaden men jag måste se till att göra ett långpass i veckan, eller åtminstone ett långpass på 10 dagar eller nåt i den stilen.

Vädret kan iofs också ha nåt med det att göra, det är ju betydligt svalare nu. Igår när det blev 7 km så var det nästan lite kallt om låren en stund innan jag fick upp värmen genom löpningen och det är ju (tycker jag) lättare att springa i lite kyligt väder än i extrem hetta som det varit i nägra veckors tid.

torsdag 19 juni 2008

Långpass - älskade långpass

För mig är 16 km långpass... Under sommaren och semestern tänkte jag försöka gå ifrån denna ståndpunkt och i slutet av sommaren känna att ett långpass är minst 2 mil, men vi får se hur det går med det.

Idag kom jag i alla fall ut på mitt långpass som blev 16 km. Startade vid jobbet, hade bra fart över Göta Älv-bron och längs kajen på hisingssidan. När jag började närma mig Älvsborgsbron fick jag dra ner lite på tempot för jag började känna av tröttheten lite för mycket och klättringen upp till toppen på bron var kämpig men sedan gick det ganska lätt igen väl tillbaka på fastlandssidan igen. Genom Majorna och förbi Casino Cosmopol och Göteborgsoperan tillbaka till jobbet.

Bra tid fick jag också tycker jag. 1:25:06 innebar snittfart kring 5:20 min/km och det är absolut helt OK för ett pass på den distansen för mig. Detaljerna för passet finns här...

Intog fiskgryta med ris som fanns kvar i kylen på jobbet sedan igår och en kaka till efterrätt. Vi får väl se om det vankas fika i eftermiddag också... Vi brukar ha fika på fredagarna men imorgon jobbar vi ju inte. Då blir det istället grillmat i goda vänners lag hemma i köket (det ska ju bli dåligt väder).

onsdag 18 juni 2008

Inställt långpass =(

Hade ju tänkt att ta ett långpass idag men min projektledare dök upp från Stockholm och det blev en projektlunch istället. OK, det smakade bättre än min medhavda fiskgryta med ris som jag hade tänkt äta efter passet men trist att missa träningstillfället.

Men imorgon måste det bli av... Det spritter i benen och jag är rastlös. Det var ju en vecka sedan senaste träningspasset och det är alldeles för länge.

måndag 16 juni 2008

Ett sundare leverne

Nu är det dags att skärpa till sig...

Senaste månaderna har jag ätit nåt onyttigt (typ godis, chips, nötter, glass etc.) mer eller mindre varje dag. Det är INTE OK! Jag måste verkligen skärpa till mig och äta nyttigare.

Det är klart att det hjälper ju inte direkt att jag sover lite för lite varje natt. Det är lillgrabben hemma som envisas med att vakna vid 5-draget åtminstone varannan morgon och det tar mer tid och kraft att försöka få honom att somna om än att gå upp då och kosta på sig en lugn morgon.

Idag sitter jag många timmar på tåg fram till tillbaka till Stockholm och har då lite tid att fundera över träningsplaner m.m. Men jag räknar ju även upp min flextid som jag sedan kan utnyttja för att ta lite längre träningspass på luncherna. Hoppas kunna ta ett trevligt pass på 15-16 km imorgon och kanske lyxa till det med dryga 2 mil nästa vecka. Förstår inte var och hur alla som tränar mycket mer än jag hittar tiden till det. Men det är klart att många timmar i veckan går åt till TV-tittande och att allmänt ligga på latsidan men det är ju också då som jag umgås med min familj. Tur i alla fall att jag kan träna på jobbet eller på vägen till och från jobbet... hur skulle det annars ha gått??

onsdag 11 juni 2008

Lidingöplaner nedlagda

Upptäckte mha min fru att svärmor fyller 60 dagen innan Lidingöloppet och eventuella festligheter lär väl äga rum på lördagen när loppet går så där försvann helt plötsligt problemet med att välja, det blir Göteborg Marathon i oktober helt enkelt.

Jag startade i Göteborg Marathon även förra året men fick bryta efter halva loppet pga ömmande knän. Eftersom jag bara någon månad tidigare blivit bra från en släng av löparknä så vågade jag inte chansa på att det bara skulle vara nåt övergående utan gick istället som sagt av banan. I år ska jag alltså få revansch och samtidigt klara min andra mara...

Man har ju en bit upp till t.ex. K-G Nyström som i skrivande stund (enligt honom själv) gjort 646 marathonlopp och 82 ultralopp.

Följ gärna träningen inför detta lopp här på bloggen och uppmuntrande kommentarer tas gärna emot...

torsdag 5 juni 2008

Lidingöloppet eller Göteborg marathon ??

En kompis har bestämt sig för att köra En Svensk Klassiker och börja med Lidingöloppet. Jag har nu blivit tillfrågad om jag vill hänga med till Stockholm i september för att springa de tre klassiska milen men problemet är ju att Göteborg Marathon (se http://www.solvikingarna.se/) går bara två veckor senare och jag tror inte att jag ska ta båda utan får snällt och vackert välja ett av loppet. Men vilket ska jag ta? Har lovat min kompis att han ska få besked den här veckan så jag får snart bestämma mig...

Fördelarna och nackdelar med Lidingöloppet är följande:
+ Det är ett av 4 lopp i klassikern som jag också vill göra
+ Kul att ha gjort det
+ Kul med sällskap till och/eller på loppet
- Inget marathon
- Långt borta
- Dyrare än Göteborg marathon

Fördelarna och nackdelarna med Göteborg Marathon är följande:
+ Det är ett marathon
+ Nära
+ Billigt
- Blir antagligen ensam
- Inget klassikerlopp

Vad tycker ni? Hur ska jag göra?? Lämna gärna en kommentar!

onsdag 4 juni 2008

Första maran

Eftersom bloggen heter MarathonJohan så får jag väl ta och berätta lite om mitt första marathon som jag sprang för ganska exakt en månad sedan idag.

Eftersom jag härstammar från Värmland tyckte jag att det verkade kul att springa den enda maran som går i just Värmland för tillfället - nämligen Sunne Marathon.

Det var en gråmulen dag men regnet verkade i alla som att vi skulle skonas från regn när jag satta mig i bilen hos mina föräldrar och körde de tre milen till Sunne. Väl framme letade jag upp tävlingsledaren och gav honom lite reklammateriel för min sajt, Löpardagboken, som han lovade att dela ut till deltagarna. Jag träffade även Jan Paraniak och pratade lite med honom om marathonstatistik m.m.

Jag hade varit där ungefär en timme i förväg och nu närmade sig starten med stormsteg så jag bytte om och värmde upp.

Starten gick klockan 11 och vi sprang 6 varv på en vändpunktsbana på 7 km. Första två varven gick utan problem och väldigt lätt. Började tro att 4 timmar inte skulle vara en omöjlighet och jag kände mig fortsatt ganska pigg när jag passerade halvmaramarkeringen men någonstans kring 28-30 km blev mina ben otroligt stumma och det var svårt att hålla ett riktigt löpsteg.

Vid varje vändning på banan erbjöds vatten, sportdryck, cola, banan, choklad och russin och ju längre in i loppet jag kom desto mer kände jag att jag behövde fylla på förråden så jag högg en näve russin och en ruta choklad och mumsade på. Ovant att springa ätandes men det funkade rätt bra ändå.


Vätskekontrollen vid ca 28 km


I mål kom jag, tiden då? 4:29:42!

Nöjd? Nja...
-Det officiella målet var att gå i mål
-Det realistiska drömmålet var under 6 min/km (= ca 4:12)
-Det orealistiska drömmålet var 4 timmar
Så ok, jag får vara nöjd men jag fick blodad tand och fler maror lär det bli...

tisdag 3 juni 2008

Första inlägget

Hej alla glada,

Som om det inte fanns tillräckligt med bloggar om löpning, träning och marathon så kommer här en till... Inom kort kommer mer info, men än så länge är det ganska tomt...