torsdag 24 juli 2008

Ultraveckan i Hallsberg

Sitter hemma och följer ultraveckan i Hallberg via nån halvbra webbkamera och lite statistik. Kan inte låta bli att förundras över löparna som ska springa i totalt 6 dygn och som i skrivande stund har sprungit i drygt 4 dygn. Leder för tillfället gör greken Yiannis Kouros med 557 km och han kommer väl antagligen att vinna hela tävlingen också.


Yiannis Kouros

Tänk att springa i 6 dygn... vilken cool grej! Själv har jag planer på att nästa år åtminstone starta i mitt första ultralopp men det blir antaligen ett 6-timmarslopp eller på sin höjd ett 12-timmarslopp. För att ens börja fundera på ett 6-dagars behöver man nog en hel del erfarenhet av sådana lite kortare tidslopp.

Än så länge så är marathon alldeles tillräckligt för mig och jag ser oerhört mycket fram emot Göteborg Marathon som kommer att gå i början av oktober. Har deltagit en gång tidigare men tog mig då inte i mål pga dåliga knän.
Semesterträningen går ännu inte sådär jättebra. Var ute på ett pass på nästan 14 km i måndags men sedan dess har det inte blivit nåt alls. Hoppas kunna komma ut imorgon dock...

fredag 18 juli 2008

Semestertider

Snart är det semester! Jippi!

Bara några timmar kvar tills jag loggar ut för sista gången på 4 veckor.

Semesterveckorna ska förhoppningsvis innehålla en hel del träning och jag hoppas få till det så att det blir löpning, cykel och rullskidor i alla fall. Kanske kan det bli en och annan längd i bassängen också med lite tur. I övrigt blir det nog en hel del slappande, någon kortare resa till släkt och/eller vänner, lite pula med huset och generellt umgänge med familjen.

Uppdaterandet av bloggen kanske inte blir sådär oerhört frekvent men nåt inlägg då och då ska man väl kunna få till... Titta in då och då om du vill hålla dig uppdaterad vad gäller mig.

torsdag 17 juli 2008

Rekordpass

Igår eftermiddag sprang jag Hälsans stig hemma. Det är en ganska kuperad slinga med blandat underlag på totalt 6,3 km. Senast jag sprang den var i slutet av februari och då fick jag 34:20 ungefär med efter passet igår hade jag lyckats trimma bort nästan 4 minuter från den tiden. Snittfarten blev 4:48 min/km vilket är nytt hastighetsrekord!

Distansrekordet lär väl ta lite längre tid att slå eftersom det för närvarande är 42,2 km (Sunne Marathon i maj 2008) men någongång kommer väl förhoppningsvis det också att ryka!

onsdag 16 juli 2008

En svensk klassiker

Har beslutat mig för att försöka fixa alla momenten i En Svensk Klassiker innan utgången av 2010. Jag vet inte om jag tänker ta alla under ett löpande år eller hoppa över nåt, men som planen ligger nu så börjar jag med Vätternrundan nästa år och kör sedan Vansbrosimningen och Lidingöloppet 2009 och Vasaloppet (eller Öppet Spår) 2010. Fixar jag det så fixar jag ju också en riktig Svensk Klassiker.

Började med cykelträningen igår igen efter ett långt cykeluppehåll. Blev inte mer än 10 km men någonstans måste man ju börja. Målet med Vättern kanske kan vara sub 12 timmar? Kanske är för högt ställt mål men jag börjar där så får vi se om målet revideras under tidens lopp.

Det är lurigt med cykelträning för man blir trött utan att egentligen bli svettig. Eller svetten början inte komma förrän man slutar cykla. Antar att det är fartvinden (för jag cyklar ju så snabbt) som kyler ner kroppen under passets gång.

Hoppas att semestern kan innehålla ett antal cykelpass och rullskidspass förutom de obligatoriska löppassen i alla fall, och med lite tur kanske jag kan komma igång med simningen också, vore kul att köra nåt pass simning då och då också.

torsdag 10 juli 2008

Biathlon

Igår körde jag min egen variant av biathlon... Först 4 km på rullskidor och sedan 2,5 km löpning i rask takt.

Anledningarna till den korta distansen på löpningen var två till antalet. Dels tidsbrist och dels för att testa mig själv på just den distansen. Den 9 september går Lindholmenstafetten av stapeln och vi ska se till att ha minst ett lag anmälda från jobbet. Det är en stafett på 4 sträckor om 2,5 km vardera och därför ville jag se vilken tid som kunde tänkas vara realistisk. Sluttiden blev 11:45 ungefär vilket jag skulle vilja pressa med 45 sekunder till loppet och det ska nog inte vara omöjligt med tanke på att jag precis innan kört rullskidor i 20 minuter. Ser lovande ut.

måndag 7 juli 2008

Brolöpning

Idag blev det en runda på knappt 16 km igen. Den startar vid jobbet, går över Göta Älv-bron, på Hisingssidan bort till Älvsborgsbron och sedan över den och tillbaka till jobbet på fastlandssidan.

Det var tredje gången jag sprang den rundan nu, och tidsförbättringen är enastående. Första gången - i slutet av april - tog det 1:31, förra gången - för två veckor sedan - 1:25 och idag 1:21. Vilken skillnad!!

fredag 4 juli 2008

Het löpning

Dagens träningspass blev ett helt vanligt distanspass på knappt 11 km. Startade vid jobbet och sprang längs med älven bort till Klippan (ungefär vid Jaegerdorffsmotet) och tillbaka igen.

Gick riktigt bra i början. Första 5 var avklarade på drygt 24 minuter, varav de första 2 med en snittfart på ca 4:40. Det var nog där problemet var, jag gick återigen ut för hårt. Måste lära mig att hålla igen lite i början.

Ja, ja, det blev i alla fall 10 kilometer till att registrera i dagboken för det ser svårt ut att få till ett pass i helgen. Kan eventuellt bli ett cykelpass men vi får väl se vad det blir av det. Familjen pockar på uppmärksamhet också...

I övrigt så ska det bli skönt med helg, kanske trycka några chips i kväll och grilla lite i helgen. Två veckor kvar till semester!!! DET BLIR SKÖNT!

torsdag 3 juli 2008

Bra snabbdistans

Igår sprang jag en av mina vanliga jobbrundor, med start utanför kontoret, mot Gullbergsvass och sedan över järnvägsbron till Hisingen och utmed älvstranden tillbaka till stan. Över Göta Älv-bron och tillbaka till kontoret. Ca 7 km.

Igår gick det hur bra som helst. 35:45 blev tiden har jag för mig vilket blev en snittfart på 4:58 vilket antagligen är den bästa snittfarten på den distansen hittills.

Det känns äntligen som om träningen börjar ge resultat både fartmässigt och uthållighetsmässigt. Senaste året har jag legat och harvat på snittfarter kring 5:20-5:30 men nu börjar farten komma. Kan man "beskylla" både långpass och intervallpass för denna förbättring kasnke. Det är väl troligt och i alla fall inte omöjligt. Har nog halkat in på rätt spår här, bara att hänga i!!