lördag 27 september 2008

Snuva och löpbrist

Nu har min snuva hängt i i en dryg vecka, nästan två kanske. Och eftersom jag har Göteborg Marathon om bara 2 veckor så tänkte jag inte testa min lycka och ge mig ut förrän jag känner mig nästan helt bra. Idag på morgonen har det känts lite bättre så med lite tur så kanske det kan bli en liten runda ikväll. Det vore skönt, om inte annat så bara för att få testa formen.

Hoppas...

I övrigt så har jag början skriva en bok. Arbetstiteln är "Vägen till maraton" och den kommer att beskriva min väg från en kille som knappt idrottade eller tränade alls till en ung man i sina bästa år som genomför sitt första maratonlopp. Än så länge har jag bara kommit några få sidor men fler lär det bli. Sedan vet jag inte om jag ska skicka manuset till ett förlag eller om jag ska ge ut boken själv. Hittade häromdagen en sajt - www.vulkan.se - där man kan ge ut pocketböcker helt själv utan kostnad. Verkar hur coolt och lätt som helst. Nackdelen är väl att bokhandlar m.m. inte kan sälja vidare boken om man gör på det sättet, men vi får se som sagt.

Nu ska jag i alla fall börja skriva ett nytt kapitel. Det kanske kommer smakprov ur boken här vad det lider och ni kan ju vara säkra på att jag kommer göra reklam för min bok här när den väl är klar.

fredag 19 september 2008

Testpass efter snuva

Efter Lindholmenstafetten lyckades jag bli snuvig. I övrigt så kände jag mig frisk men näsan bara rann och rann. Tristess!

Borde kanske ha funkat att träna ändå men för säkerhets skull så avstod jag.

Igår gav jag mig i alla fall av på ett kort (5 km) pass för att känna på det och nu är jag nog nästan helt återställd. Blev i alla fall inte sämre och det var väl bra det! Ska ta en lite längre tur på måndag för nu i helgen blir det ingen tid till träning tyvärr då mina föräldrar kommer och hälsar på.

fredag 12 september 2008

Lindholmenstafetten avklarad!

Igår var det dags för årets upplaga av Lindholmenstafetten. Från jobbet hade vi ett lag att ställa upp med och det gjorde vi också.

Klockan 1800 stod förste man på startlinjen och rusade iväg i ett jäkla tempo. Första 2,5 km avklarade på 10:35. Grymt bra! Sedan var det min tur och mitt mål var 11:15. Jag startade alldeles för snabbt men lyckades ändå hålla ganska bra tempo genom hela loppet och min sträcka klarades av på 11:10. MÅLET UPPNÅTT! Därefter kämpade de två resterande killarna på också och totaltiden för laget blev 47:17. Helt OK!

lagbild...

Placeringsmässigt hamnade vi på plats 60 av 80 i herrklassen och plats 85 av 215 totalt.

Nöjda är vi, speciellt över att ha vunnit varsin träningsväska innehållande bl.a. ett 10-kort på träning från SportLife vilket kommer utnyttjas skulle jag tro.

Nästa tävling ligger en månad fram i tiden och är drygt 16 gånger längre. Göteborg Marathon alltså!